Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Χ.Ακάρ: Προετοιμαζόμαστε για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ.Ακάρ: Προετοιμαζόμαστε για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις

«Θα αγοράσουμε τους S-400 και μετά τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot» ξεκαθάρισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοτνας ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει πιθανές αμερικανικές κυρώσεις, ως αποτέλεσμα της αγορά των ρωσικών πυραύλων.

«Ασφαλώς ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τυχόν αμερικανικές κυρώσεις», δήωλσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία για την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400 έχει οξύνει τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα την Άγκυρα, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ότι κινδυνεύει με κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA, ο οποίος επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις σε οποιαδήποτε οντότητα ή χώρα υπογράφει συμβόλαια για εξοπλισμούς με ρωσικές εταιρίες.

Η Ουάσινγκτον κάλεσε την Άγκυρα να διαλέξει μεταξύ των ρωσικών πυραύλων S-400 και των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, από τα οποία η Τουρκία θέλει επίσης να αποκτήσει 100 αεροπλάνα.

Ο Χ.Ακάρ από την πλευρά του δήλωσε ότι η χώρα του έχει «κουραστεί να είναι μια χώρα που το μόνο που κάνει είναι να αγοράζει εξοπλιστικά συστήματα που έχουν κατασκευαστεί στο εξωτερικό και πλέον επιθυμεί προγράμματα κοινής παραγωγής».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει ήδη στείλει προσωπικό στη Ρωσία για να εκπαιδευτεί στον χειρισμό των S-400 που αναμένεται να παραδοθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ήδη την Κυριακή, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι Άγκυρα και Μόσχα θα προβούν σε κοινή παραγωγή συστημάτων S-500 μετά τους S-400. Στη συέχει, η Ουάσινγκτον πρότεινε στην Άγκυρα αμερικανικούς πυραύλους Patriot ως εναλλακτική λύση αντί για στους S-400.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL