Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Μήνυμα προς την Ουάσινγκτον η συνάντηση Πούτιν - Κιμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυμα προς την Ουάσινγκτον η συνάντηση Πούτιν - Κιμ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει στο Βλαδιβοστόκ, για πρώτη φορά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ελπίζοντας, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, να αναδειχθεί σε «σοβαρό πρωταγωνιστή» της διεθνούς σκηνής, αλλά χωρίς να εξασφαλίσει την επιδιωκόμενη ανακούφιση από τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Έπειτα από τη δεύτερη, άκαρπη, συνάντηση κορυφής του Κιμ με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από δύο μήνες, η συνάντηση με τον Β.Πούτιν υπενθυμίζει, σύμφωνα με αναλυτές, στην Ουάσινγκτον ότι διαθέτει και άλλα εναλλακτικά περιφερειακά στηρίγματα.

Ωστόσο, την ώρα που είναι πιθανόν ότι ο Κιμ θα ζητήσει περισσότερη βοήθεια από την Μόσχα, η Ρωσία θα περιορισθεί σε ό,τι μπορεί να προσφέρει και η συνάντηση κορυφής θα επικεντρωθεί μάλλον στην επίδειξη συντροφικότητας, παρά στην προσφορά νέων επενδύσεων και οικονομικής βοήθειας, σύμφωνα με τους αναλυτές.

«Όταν ο Κιμ συναντήσει τον Πούτιν, θα ζητήσει οικονομική βοήθεια και μονομερή χαλάρωση των κυρώσεων. Δεν είναι πιθανόν ότι η Μόσχα θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες του», δηλώνει ο Αρτιόμ Λούκιν, καθηγητής του Far Eastern Federal University του Βλαδιβοστόκ.

Οι χώροι του πανεπιστημίου θα υποδεχθούν τις εργασίες της συνάντησης κορυφής, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, που διαπίστωσαν την παρουσία εκεί συμβούλων του βορειοκορεάτη ηγέτη στο πλαίσιο των προετοιμασιών του γεγονότος.

«Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο, η Μόσχα δεν μπορεί να υπονομεύσει το κύρος της χάριν της φιλίας με τον Κιμ», σημειώνει ο Αρτιόμ Λούκιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL