Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραμπ: Οι ΗΠΑ έχουν βαθιά διαμορφωθεί από τον ελληνικό πολιτισμό

Για τη βαθιά συμβολή του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη διαμόρφωση των ΗΠΑ μίλησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Κρατώντας στα χέρια του ένα καπέλο που έγραφε στα ελληνικά «κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά», ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται πως «χάθηκε στη μετάφραση» και απέδωσε τη φράση ως «make Greece great again».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την ομιλία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία, αλλά και μια ιστορική αναδρομή στη διαχρονική προσφορά του ελληνικού πολιτισμού με αναφορές στον Όμηρο και στον Αριστοτέλη. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες - και όλος ο δυτικός πολιτισμός - έχουν διαμορφωθεί βαθιά από τα εξαιρετικά επιτεύγματα του ελληνικού λαού, που εκτείνονται μέχρι τα αρχαία χρόνια...» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ, λέγοντας ένα αρχαίο ελληνικό ρητό: "Η ευτυχία εξαρτάται από το να είσαι ελεύθερος και η ελευθερία εξαρτάται από το να είσαι θαρραλέος". «Και είστε θαρραλέοι» συμπλήρωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Συνεχίζοντας, μίλησε για τη συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη διαμόρφωση των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί έμπρακτο εορτασμό των αξιών που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του «μεγαλείου της Αμερικής». Μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά στις προσωπικές ιστορίες ορισμένων παρευρισκομένων, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει ως παραδείγματα προσφοράς στις ένοπλες δυνάμεις, την επιχειρηματική δραστηριότητα, τον αθλητισμό, αλλά και τη φιλανθρωπία μέσω της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «(οι Έλληνες) δεν σταματούν ποτέ. Δεν τα παρατάτε ποτέ. Αυτό ακριβώς θέλουμε».

«Τιμάτε τη σκληρή δουλειά. Αγαπάτε τις οικογένειές σας. Εμπλουτίζετε τον πολιτισμό σας. Έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στις οικογένειές σας, στις κοινότητες σας και στη χώρα μας. Μέσα από το κίνητρο της δημιουργίας και τη θέλησή σας να πετύχετε...Και αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο και διατηρείτε την πίστη σας στην ευλογία του μεγαλοδύναμου Θεού. Και αυτό είναι υπέροχο», προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL