Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίου που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο στα ερείπια του οποίου παγιδεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας της Πολιτείας Λάγος, Τζίντε Ίντρις.

«Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία» της πόλης, είπε, χωρίς να διευκρινίζει πόσα παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων. Περίπου 15 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».

Το παλιό κτίριο είχε κριθεί κατεδαφιστέο από το 2017, και κατέρρευσε το πρωί της Τετάρτης στο Λάγος Άιλαντ, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας.

Ο κυβερνήτης του Λάγος, Ακινουούμνι Αμπόντε, δήλωσε την Τετάρτη πως το σχολείο ήταν «παράνομο» και πως οι ιδιοκτήτες είχαν αρνηθεί να εφαρμόσουν τη απόφαση των αρχών να κατεδαφίσουν διάφορα κτίρια στην ιστορική αυτή συνοικία.

Οι αρχές του Λάγος άρχισαν να κατεδαφίζουν και άλλα γειτονικά κτίρια, προκειμένου να αποτρέψουν μια νέα τραγωδία. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Υπηρεσίας κατασκευής και ελέγχου της Πολιτείας Λάγος, Ομοτάγιο Φακολούχο, η κατάσταση αυτή αφορά εκατοντάδες κτίρια.

Οι κάτοικοι τριών κτιρίων είχαν ήδη απομακρυνθεί πριν το μεσημέρι και εξέφρασαν την οργή τους λέγοντας ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, καταρρεύσεις κτιρίων σημειώνονται συχνά στη Νιγηρία, καθώς οι κατασκευαστικοί κανόνες δεν τηρούνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL