Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νιγηρία: Στους 20 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Πολιτείας Λάγος, 45 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί

Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση κτιρίου που στέγαζε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο στα ερείπια του οποίου παγιδεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Υγείας της Πολιτείας Λάγος, Τζίντε Ίντρις.

«Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία» της πόλης, είπε, χωρίς να διευκρινίζει πόσα παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων. Περίπου 15 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται «σε σταθερή κατάσταση».

Το παλιό κτίριο είχε κριθεί κατεδαφιστέο από το 2017, και κατέρρευσε το πρωί της Τετάρτης στο Λάγος Άιλαντ, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της οικονομικής πρωτεύουσας της Νιγηρίας.

Ο κυβερνήτης του Λάγος, Ακινουούμνι Αμπόντε, δήλωσε την Τετάρτη πως το σχολείο ήταν «παράνομο» και πως οι ιδιοκτήτες είχαν αρνηθεί να εφαρμόσουν τη απόφαση των αρχών να κατεδαφίσουν διάφορα κτίρια στην ιστορική αυτή συνοικία.

Οι αρχές του Λάγος άρχισαν να κατεδαφίζουν και άλλα γειτονικά κτίρια, προκειμένου να αποτρέψουν μια νέα τραγωδία. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Υπηρεσίας κατασκευής και ελέγχου της Πολιτείας Λάγος, Ομοτάγιο Φακολούχο, η κατάσταση αυτή αφορά εκατοντάδες κτίρια.

Οι κάτοικοι τριών κτιρίων είχαν ήδη απομακρυνθεί πριν το μεσημέρι και εξέφρασαν την οργή τους λέγοντας ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, καταρρεύσεις κτιρίων σημειώνονται συχνά στη Νιγηρία, καθώς οι κατασκευαστικοί κανόνες δεν τηρούνται.

Δείτε όλα τα σχόλια