Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Πρόθυμος να μεσολαβήσει στην κρίση στην Βενεζουέλα ο πάπας Φραγκίσκος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόθυμος να μεσολαβήσει στην κρίση στην Βενεζουέλα ο πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι το Βατικανό είναι διατεθειμένο να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση που μαίνεται στην Βενεζουέλα με την προϋπόθεση ότι θα την διαμεσολάβηση θα την ζητήσουν και οι δύο πλευρές, και πρώτα θα πρέπει να γίνουν προκαταρκτικά βήματα σε μια προσπάθεια οι δύο πλευρές να έρθουν πιο κοντά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Άμπου Ντάμπι, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο ποντίφικας επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο του απέστειλε επιστολή, ωστόσο τόνισε ότι δεν την έχει διαβάσει ακόμη.

Ο Ν.Μαδούρο δήλωσε χθες στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24 πως έγραψε στον πάπα Φραγκίσκο για να ζητήσει τη βοήθεια και τη μεσολάβησή του "σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου".

Σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη απευθείας προσπάθεια διαμεσολάβησης από το Βατικανό, ο πάπας τόνισε: "θα διαβάσω την επιστολή και θα δω τι μπορεί να γίνει, αλλά αρχική προϋπόθεση είναι οι δύο πλευρές να ζητήσουν τη διαμεσολάβηση. Είμαστε πρόθυμοι", δήλωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL