Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών ο Ν.Μαδούρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων προεδρικών εκλογών ο Ν.Μαδούρο

Δεν θα γίνουν προεδρικές εκλογές στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

«Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει έλλειψη εκλογών», απάντησε ο Μαδούρο όταν ερωτήθηκε για το αίτημα ορισμένων χωρών να γίνουν πρόωρες προεδρικές εκλογές. «Οι μόνες εκλογές που αναμένεται να γίνουν είναι κοινοβουλευτικές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν το 2020», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στην αντιπολίτευση κι όχι στις τακτικές εκλογές. Είχαμε εκλογές 25 φορές σε 20 χρόνια. Τους τελευταίους 18 μήνες είχαμε 6 εκλογές. Οι εκλογές το 2018 ορίστηκαν κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης».

Στην ίδια συνέντευξη ο Ν.μαδούρο σημείωσε ότι χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ουρουγουάης, του Μεξικού και των μελών της Caricom να πραγματοποιήσουν διάσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο για την κρίση στη Βενεζουέλα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο ένα «σενάριο αμοιβαίας κατανόησης», πρόσθεσε ο Μαδούρο, προειδοποιώντας ότι παραμένει η απειλή ενός πραξικοπήματος στη χώρα του.

Επιπλέον, από την Ρωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το τρέχον αδιέξοδο στη Βενεζουέλα είναι η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η κρίση είναι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Διαφορετικά θα πρόκειται για άλλη μια αλλαγή καθεστώτος, σαν αυτές που έχει κάνει ήδη πολλές φορές η Δύση. Και δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που να επωφελήθηκε από την αλλαγή καθεστώτος», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο ίδιος χαρακτήρισε «παράξενη τη θέση της ΕΕ για τη Βενεζουέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL