Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
ΗΠΑ: Ο Τζ.Μπόλτον δεν αισθάνεται ενοχλημένος από τη στάση του Ερντογάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: Ο Τζ.Μπόλτον δεν αισθάνεται ενοχλημένος από τη στάση του Ερντογάν

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, διαμήνυσε στον Τούρκο ομόλογό του σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα αντιταχθούν σε ενδεχόμενη «κακομεταχείριση» των Κούρδων συμμάχων τους στη Συρία από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Ωστόσο ο Τζ.Μπόλτον δεν θεωρεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον «σνόμπαρε» επειδή αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Ο αξιωματούχος ο οποίος συνοδεύει τον Μπόλτον στην περιοδεία του, σημείωσε ότι δεν είχε επισημοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των δύο στην Άγκυρα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ερντογάν αρνήθηκε να συναντήσει τον Τζ.Μπόλτον, ενοχλημένος για τις δηλώσεις του τελευταίου για τους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας. "Δεν είναι ανάγκη" να συναντήσει τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους, επικαλούμενος το "βαρύ" πρόγραμμά του.

Ο σύμβουλος του Ντ.Τραμπ, συναντήθηκε και συνομίλησε για δύο ώρες με τον Τούρκο ομόλογό του, Ιμπραχίμ Καλίν, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, εκπρόσωπος του Καλίν χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL