Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στις 15 Ιανουαρίου η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit

«Η συζήτηση θα αρχίσει αύριο. Η πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσει τη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη όταν και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης

Στις 15 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΕΕ για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα έπειτα από συνεδρίαση των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Τ.Μέι ξεκαθάρισε ότι δεν επιδιώκει καθυστέρηση του Brexit διά της παρατάσεως του Άρθρου 50 και πως η ιδέα αυτή μπορεί να έχει συζητηθεί από αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά όχι και από βρετανούς αξιωματούχους.

«Η συζήτηση θα αρχίσει αύριο. Η πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσει τη συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, όταν και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι συζητήσεις για τη συμφωνία πρόκειται να επαναληφθούν αύριο, Τετάρτη. Όμως η υιοθέτηση της συμφωνίας παραμένει πολύ αβέβαιη, καθώς επικρίνεται τόσο από τους υποστηρικτές του Brexit όσο και από τους φιλοευρωπαίους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο