Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησης ο επικεφαλής της FED

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, Τζ.Πάουελ, δεν υπάρχει περίπτωσης παραίτησής του ακόμα και αν του το ζητούσε ο Ντ.Τραμπ

Δεν πρόκειται να παραιτηθεί εάν του το ζητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (FED) Τζερόμ Πάουελ ο οποίος έχει επικριθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο για την οικονομική πολιτική του.

«Όχι», αποκρίθηκε χωρίς δισταγμό ο Τζ.Πάουελ όταν ερωτήθηκε στη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας διαλόγου στην Ατλάντα εάν θα παρέδιδε την παραίτησή του στον Ντ.Τραμπ, εάν αυτός το ζητούσε.

Ο Τζ.Πάουελ έχει αποτελέσει στόχο πλείστων επιθέσεων από την πλευρά του Τράμπ, ο οποίος του καταλογίζει αύξηση των επιτοκίων που αποφασίσθηκε από την Fed.

O επικεφαλής του αμερικανικού κράτους χαρακτηρίζει λάθος τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας, η οποία κινδυνεύει να εκμηδενίσει τη δική του οικονομική πολιτική.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Καμία ανοχή στον φασισμό!

Πριν από αρκετά χρόνια, στις αρχές αυτής της δεκαετίας, το παλιό πολιτικό σύστημα κυβερνούσε ακόμα τη χώρα. Η θέση του ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα Μνημόνια στα οποία είχε δεσμευτεί κατέστρεφαν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο