Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κατηγορίες για κατασκοπεία απήγγειλαν οι ρωσικές αρχές σε βάρος Αμερικανού

ΑΜΠΕ

Ο 48χρονος Π.Γουίλαν είναι πρώην πεζοναύτης και συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από τη ρωσική μυστική υπηρεσία

Δίωξη σε βάρος του Αμερικανού Πολ Γουίλαν, άσκησαν οι ρωσικές δικαστικές αρχές, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή του κράτηση», μια απόφαση που ακολουθεί την απαγγελία κατηγορίας και προηγείται της δίκης, δήλωσε ο δικηγόρος του Π.Γουίλαν, ο Βλάντιμιρ Γιερεμπένκοφ, σημειώνοντας ότι άσκησε έφεση, ζητώντας ο πελάτης του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ο 48χρονος Γουίλαν συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από τη ρωσική μυστική υπηρεσία FSB. Είναι πρώην πεζοναύτης και σύμφωνα με την οικογένειά του, είχε πάει στη Μόσχα για να παραστεί σε γάμο.

Η FSB ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον Γουίλαν στις 28 Δεκεμβρίου ανοίγωντας ποινική έρευνα για κατασκοπεία.

Οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεν έχουν δώσει καμία διευκρίνιση για την κατηγορία που βαρύνει τον Αμερικανό. Με βάση τη ρωσική νομοθεσία, οι ποινές για κατασκοπεία κυμαίνονται από κάθειρξη 10 έως 20 ετών.

Χθες, η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της δια στόματος του ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, ζήτησε εξηγήσεις από την Μόσχα, διαμηνύοντας ότι αν κρίνει ότι η κράτησή του είναι καταχρηστική, θα απαιτήσει την άμεση επιστροφή του.

Δείτε όλα τα σχόλια