Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Και δεύτερος Καναδός πολίτης «αγνοείται» στην Κίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και δεύτερος Καναδός πολίτης «αγνοείται» στην Κίνα

Ένας δεύτερος υπήκοος του Καναδά, ο Μάικλ Σπέιβορ, αγνοείται στην Κίνα μετά την ανάκρισή του από τις κινεζικές αρχές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να εξακριβώσουμε πού βρίσκεται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος για την υπόθεση του καναδού πολίτη αυτού, ο οποίος διαμένει στην Κίνα.

Η καναδική διπλωματία επιβεβαίωσε την Τρίτη τη σύλληψη από τις κινεζικές αρχές ενός άλλου Καναδού, του Μάικλ Κόβριγκ, πρώην διπλωμάτη ο οποίος εργάζεται πλέον στο Χονγκ Κονγκ για το κέντρο μελετών International Crisis Group (ICG), το οποίο εδρεύει στο Βερολίνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δύο Καναδοί πολίτες που κρατούνται στην Κίνα είναι ύποπτοι για ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και διευκρίνισε ότι ερευνώνται οι περιπτώσεις και των δύο.

Τα παραπάνω περιστατικά, έχουν αναζωπυρώσει την ένταση στις σχέσεις της Κίνας με τις HΠΑ και τον Καναδά, εν μέσω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου και των αμερικανικών καταγγελιών περί κινεζικής κατασκοπείας.

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL