Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ινδονησία: Αεροσκάφος της Lion Air χτύπησε σε στύλο κατά την απογείωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ινδονησία: Αεροσκάφος της Lion Air χτύπησε σε στύλο κατά την απογείωση

Φωτογραφία αρχείου

Αεροσκάφος της εταιρείας Lion Air χτύπησε σήμερα σε στύλο, κατά τη διάρκεια της απογείωσής του από το αεροδρόμιο του Μπενγκούλου, στη Σουμάτρα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Το αεροσκάφος μετέφερε 143 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα και είχε ως τελικό προορισμό την Τζακάρτα. Χτύπησε στον στύλο με το αριστερό φτερό του, ενώ τροχοδρομούσε στην πίστα του αεροδρομίου πριν από την απογείωσή του.

Λόγω της ζημιάς, οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατέβουν και να επιβιβαστούν σε άλλο αεροσκάφος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν υπήρξε τραυματισμός και ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία. Το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το εν λόγω συμβάν σημειώνεται 10 μόλις ημέρες αφού αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας κατέπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 189 άνθρωποι.

Στις 29 Οκτωβρίου, ένα Boeing 737 της Lion Air κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, μισή ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτας. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι πιλότοι του λάμβαναν λανθασμένες πληροφορίες από τα όργανα ενώ αποκαλύφθηκε ότι είχε παρουσιάσει προβλήματα στις τέσσερις τελευταίες πτήσεις του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL