Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Το απόγευμα φτάνει στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πάστορας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το απόγευμα φτάνει στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πάστορας

Ο Αμερικανός πάστορας, Άντριου Μπράνσον, επίκεντρο διπλωματικής διαμάχης μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ θα προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση κοντά στην Ουάσινγκτον το Σάββατο αργά το απόγευμα και πιθανόν να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο την ίδια μέρα, δήλωσε αργά την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Ά.Μπράνσον αναμένεται στις 19:00 ώρα Ελλάδας στην Ουάσινγκτον.

«Είναι μεγάλη μας τιμή να τον έχουμε πίσω μαζί μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Υποφέραμε πολύ, αλλά είμαστε ευγνώμονες σε πολλούς ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία με την Τουρκία για άρση των αμερικανικών κυρώσεων σε αντάλλαγμα της απελευθέρωσης του πάστορα.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον 50χρονο πάστορα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής με πρώτο σταθμό τη Γερμανία.

Το Πεντάγωνο ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι στρατιωτική πτήση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρει τον Ά.Μπράνσον.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο δικηγόρος του πάστορα, ο Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβουρτ, ανέφερε ότι ο Ά.Μπράνσον θα μείνει για δύο ημέρες στη Γερμανία και από εκεί θα συνεχίσει κατόπιν το ταξίδι του για τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει γρήγορα και άλλους Αμερικανούς πολίτες οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται στη χώρα.

«Είναι μια σπουδαία μέρα για την Αμερική. Ακόμη ένας Αμερικανός πολίτης απελευθερώθηκε.Ο κόμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για την επιστροφή στην πατρίδα όλων των Αμερικανών ομήρων και όσων αδίκως βρίσκονται φυλακισμένοι και υπό κράτηση», δήλωσε ο Μ.Πομπέο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

https://twitter.com/SecPompeo/status/1050861467954831360?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL