Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Νεοφασίστα τύπου Ντ. Τραμπ χαρακτήρισε τον Βραζιλιάνο υποψήφιο πρόεδρο ο Ρότζερ Γουότερς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεοφασίστα τύπου Ντ. Τραμπ χαρακτήρισε τον Βραζιλιάνο υποψήφιο πρόεδρο ο Ρότζερ Γουότερς

Νεοφασίστα «τύπου του Ντόναλντ Τραμπ, του Νάιτζελ Φάρατζ και του Βίκτορ Ορμπάν», χαρακτήρισε τον υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο Ρότζερ Γουότερς στη διάρκεια συναυλίας που έδωσε στο στάδιο Allianz του Σάο Πάουλο.

«Το ξέρω ότι δεν μου πέφτει λόγος για το ποιος θέλετε να είναι ο επόμενος πρόεδρός σας, πέραν του ότι σε γενικές γραμμές είμαι κατά της αναβίωσης του φασισμού σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο ίδιος.

«Πιστεύω στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα προτιμούσα να μην με κυβερνά κάποιος που πιστεύει ότι η στρατιωτική δικτατορία είναι κάτι καλό. Θυμάμαι την κακή εποχή στη Λατινική Αμερική με τις στρατιωτικές δικτατορίες και ήταν φρικτό», είπε ο 75χρονος Γουότερς.

Συνεχίζοντας, σε άλλο σημείο της συναυλίας ο Ρ.Γουότερς καταφέρθηκε εναντίον του Μπολσονάρου προβάλλοντας το όνομα του σε οθόνη μαζί με τα ονόματα του Τραμπ, του Φάρατζ, του Ορμπάν και της Μαρίν Λεπέν και την φράση «ο νεοφασισμός βρίσκεται σε άνοδο».

Ζουνίνιο για Μπολσονάρου: "Ερχόμαστε από τα κάτω, ανήκουμε στο λαό. Πως είναι δυνατόν να πάμε στην άλλη πλευρά;"

Υπενθυμίζεται ότι ο ακροδεξιός Ζ.Μπολσονάρου κέρδισε τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία την περασμένη Κυριακή εξασφαλίζοντας σχεδόν 50 εκατ. ψήφους και θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο στις 28 Οκτωβρίου τον υποψήφιο του Κόμματος των Εργατών, τον Φερνάντο Χαντάντ.

Στο ίδιο μήκος κύμματος βρέθηκε και ο ποδοσφαιριστής Ζουνίνιο Περναμπουκάνο ο οποίος σε δηλώσεις του στη βραζιλιάνικη έκδοση της El Pais, και με αφορμή τη στήριξη που παρείχαν οι Ροναλντίνιο και Ριβάλντο στον Ζ.Μπολσονάρου, δήλωσε: «Λυπάμαι ειλικρινά όταν βλέπω έναν ποδοσφαιριστή εν ενεργεία ή παλαίμαχο να στηρίζει δεξιά και ακροδεξιά κόμματα. Ερχόμαστε από τα κάτω, ανήκουμε στο λαό. Πώς είναι δυνατόν να πάμε στην άλλη πλευρά. Πώς είναι δυνατόν να στηρίζεις τον Μπολσονάρου, αδερφέ;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL