Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΗΠΑ: Στην Φλόριντα κατευθύνεται ο κυκλώνας Μάικλ

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Να αποχωρήσουν από τις παράκτιες περιοχές σε εννέα κομητείες κλήθηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, την ώρα που ο «Μάικλ» κινείται στον Κόλπο του Μεξικού με ανέμους 155 χλμ/ώρα. Στην κατηγορία 2 ο κυκλώνας

Στην κατηγορία 2 ενισχύθηκε ο κυκλώνας Μάικλ ενώ κατευθύνεται προς τη βορειοδυτική Φλόριντα, όπου οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις με ενδεχόμενες πλημμύρες, αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν από τις αρχές να φύγουν από τις παράκτιες περιοχές σε εννέα κομητείες, ενώ ο κυκλώνας κινείται στον Κόλπο του Μεξικού με ανέμους στα 155 χλμ/ώρα.

Ο «Μάικλ» ενδέχεται να ανέλθει στην κατηγορία 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον πριν από την άφιξή του στη Φλόριντα αύριο Τετάρτη, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Πρόκειται ίσως για την ισχυρότερη καταιγίδα που θα πλήξει το βορειοδυτικό τμήμα της αμερικανικής πολιτείας εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

«Ο κυκλώνας Μάικλ είναι καταιγίδα-τέρας και γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος. Σε 12 ώρες θα δούμε τις επιπτώσεις του», δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. «Τώρα είναι η στιγμή να λάβουμε μέτρα».

Καθώς ο «Μάικλ» κινείται πάνω από τη θάλασσα, οι εταιρείες ενέργειας ανέστειλαν σχεδόν το 1/5 της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού απομακρύνοντας χθες το προσωπικό από 10 πλατφόρμες εξόρυξης.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα κήρυξε 35 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ 1250 στρατιώτες της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί και περισσότεροι από 4000 στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Κυβερνητικές υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια θα κλείσουν έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια