Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραίτηση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

ΑΜΠΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνοντας δεκτή την παραίτηση της Ν.Χέιλι δήλωσε ότι η ίδια του ζήτησε πριν από έξι μήνες ένα διάλειμμα

Δεκτή έκανε την παραίτηση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι ο Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας ότι θα αποχωρήσει από τη θέση της στα τέλη του έτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ν.Χέιλι του ζήτησε πριν από έξι μήνες ένα διάλειμμα.

Ο ίδιος, έπλεξε το εγκώμιο της Χέιλι, τονίζοντας ότι έκανε εξαιρετική δουλειά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιστρέψει σε άλλη κυβερνητική θέση.

Από την πλευρά της η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας, Ν.Χέιλι, διέψευσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020. Αντιθέτως, είπε ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Αναφερόμενη στο έργο της στον ΟΗΕ, είπε ότι μπορεί να μην αρέσει στις άλλες χώρες αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως το σέβονται.

Ο Ντ.Τραμπ δεν ανακοίνωσε ποιος θα διαδεχτεί τη Χέιλι, περιορίστηκε μόνο να πει ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που θα ήθελαν να αναλάβουν τη θέση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο αντικαταστάτης της θα ανακοινωθεί στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο