Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
Γ.Στόλτενμπεργκ: Μονόδρομος η εφαρμογή της Συμφωνίας με την Ελλάδα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Στόλτενμπεργκ: Μονόδρομος η εφαρμογή της Συμφωνίας με την Ελλάδα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

«Δεν υπάρχει εναλλακτική οδός. Δεν υπάρχει "σχέδιο Β" για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από τον ίδιο και τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της άσκησης «SRBIJA 2018».

«Πιστεύω σθεναρά πως σε ό,τι αφορά την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο. Εναπόκειται στους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς αυτής της χώρας να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν» τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα, τότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη χώρα ως το 30ό μέλος».

Όπως σημείωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας. «Εναπόκειται στους πολίτες της χώρας και τους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς να αποφασίσουν αν θα το κάνουν αυτό ή όχι», δήωλσε χαρακτηριστικά.

«Ο μόνος τρόπος για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα», επανέλαβε ο Γ.Στόλτενμπεργκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL