Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Ντ.Τραμπ: Αμερικανική «απάντηση» στην περίπτωση χρήσης χημικών όπλων στη Συρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ.Τραμπ: Αμερικανική «απάντηση» στην περίπτωση χρήσης χημικών όπλων στη Συρία

Για «απάντηση» σε περίπτωση εκ νέου χρήσης χημικών στη Συρία, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

«Λεηλατούν τους πόρους του έθνους τους», δήλωσε ο ίδιος καταγγέλλοντας το «χάος» που έχει προκαλέσει στη χώρα η ηγεσία της.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «απομονώσει το ιρανικό καθεστώς», καταγγέλλοντας τη «διεφθαρμένη δικτατορία», που βρίσκεται στην εξουσία της χώρας.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον μεγαλύτερο υποστηρικτή της τρομοκρατίας στον κόσμο να κατέχει τα πιο επικίνδυνα όπλα στον πλανήτη, να απειλεί την Αμερική ή το Ισραήλ», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «ζητάμε από όλα τα έθνη να απομονώσουν το ιρανικό καθεστώς όσο συνεχίζει την επιθετική συμπεριφορά του».

Επιπλέον, ο Ντ.Τραμπ δεν παρέλειψε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να μειώσουν τη συνεισφορά τους στο 25% του προϋπολογισμού των ειρηνευτικών επιχειρήσεων στον ΟΗΕ. «Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας μεταρρύθμισης του ΟΗΕ, είπα στους διαπραγματευτές μας ότι οι ΗΠΑ δεν θα καταβάλλουν άνω του 25% του προϋπολογισμού των ειρηνευτικών επιχειρήσεων» (6,689 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων το 28,5% καταβάλλει έως σήμερα η Ουάσιγκτον), προκειμένου να ενθαρρύνουμε τις υπόλοιπες χώρες να «επωμιστούν κι εκείνες αυτό το βαρύ φορτίο», σημείωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστεί η βοήθεια που καταβάλλεται από τις ΗΠΑ στις ξένες χώρες.

«Στο μέλλον, θα δίνουμε διεθνή βοήθεια αποκλειστικά σε εκείνους που μας σέβονται και, ειλικρινά, στους φίλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσθέτονας ότι η Βενεζουέλα ζει μια «ανθρωπιστική τραγωδία». «Περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα, εξαιτίας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, την οποία στηρίζει η Κούβα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL