Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νιγηρία: 97 νεκροί από τη χολέρα

Φωτογραφία αρχείου

Η επιδημία ξέσπασε πριν δύο εβδομάδες στη Μπόρνο, όπου άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων, και επεκτάθηκε στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε. Σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις, η εποχή των βροχών ευνοεί την εξάπλωση της επιδημίας

Επιδημία χολέρας έχει προκαλέσει τον θάνατο 97 ανθρώπων τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του OΗΕ (Ocha) από την Αμπούζα «3.126 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις πολιτείες Γιόμπε και Μπόρνο».

Η επιδημία ξέσπασε πριν δύο εβδομάδες στη Μπόρνο, επίκεντρο της δράσης της Μπόκο Χαράμ όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων, και επεκτάθηκε στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε, «όπου έχουν καταγραφεί 989 κρούσματα από τις 20 Σεπτεμβρίου».

Στις αρχές της εβδομάδας ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι από τη χολέρα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι σε όλη την κοιλάδα της λίμνης Τσαντ (που βρέχει τη Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν και τον Νίγηρα) και ότι 27.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η εποχή των βροχών ευνοεί την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία επανεμφανίζεται κάθε χρόνο περίπου την ίδια περίοδο στους καταυλισμούς των εκτοπισμένων όπου οι συνθήκες υγιεινής έχουν επιδεινωθεί.

Δείτε όλα τα σχόλια