Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ινδία: 55 νεκροί από ανατροπή λεωφορείου

ΑΜΠΕ

Το λεωφορείο επέστρεφε από ινδουιστικό ναό μεταφέροντας 94 ανθρώπους, ενώ η χωρητικότητά του ήταν για 52 άτομα

Πενήντα πέντε νεκροί και πολλοί τραυμταίες είναι τραγικός αποογισμός τροχαίου δυστυχήματος με λεωφορείο στην Ινδία. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης λεωφορείο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαντάκι στο κρατίδιο Τελανγκάνα της νότιας Ινδίας, 150 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα της επαρχίας, Χαϊντεραμπάντ.

Το λεωφορείο επέστρεφε από ινδουιστικό ναό μεταφέροντας 94 ανθρώπους.

«Περισσότερα από τα μισά θύματα ήταν γυναίκες, σκοτώθηκαν επίσης και τουλάχιστον τρία παιδιά» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, ο Τζ.Ναρένταρ. Ο ίδιος εξήγησε ότι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το υπερφορτωμένο όχημα κατέληξε σε χαντάκι. «Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση», πρόσθεσε.

Το λεωφορείο ήταν χωρητικότητας 52 ατόμων, ωστόσο μετέφερε 94 ανθρώπους, μαζί με τον οδηγό. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ενδέχεται να χάλασε το σύστημα φρένων.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου Τελανγκάνα ανακοίνωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν με το ποσό των 500.000 ρουπιών (περίπου 6.000 ευρώ).

Η Ινδία έχει ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα στον κόσμο. Μόνο το 2016 σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα 150.000 άνθρωποι.

Στα τέλη Ιουλίου 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με λεωφορείο στη Μαχαράστρα ενώ λίγες εβδομάδες νωρίτερα άλλο ένα λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό στα Ιμαλάια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 48 επιβάτες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Κατάντια...

Είναι προφανές ότι η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του SPD, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η παρέμβασή του, πόνεσε πολλούς. Η παρουσία του στο Παρίσι, επίσης. Και ακόμα πιο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο