Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΗΠΑ: Εκκένωση σπιτιών για 1,5 εκατ. ανθρώπους λόγω του τυφώνα Φλόρενς

ΑΜΠΕ

Οι πολιτείες της Βόρειας Καρολίνας, της Νότιας Καρολίνας, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ώρα που διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για την πιο ισχυρή καταιγίδα που έχει απειλήσει τις εν λόγω περιοχές τις τελευταίες τρεις δεκαετίες

Στην απομάκρυνση 1,5 εκατ. κατοίκων από τα σπίτια τους προχώρησαν οι αρχές στις ΗΠΑ καθώς ο τυφώνας Φλόρενς, κατηγορίας 4 κατευθύνεται προς τις ακτές του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, η Φλόρενς, κινείται με ταχύτητα που φθάνει τα 220 χλμ/ώρα προς τη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα κοντά στα σύνορα με τη Νότια Καρολίνα, όπου αναμένεται να φτάσει την Πέμπτη, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ράλφ Νόρθαμ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περίπου 245.000 κατοίκους στις παράκτιες περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρα αρχής γενομένης από τις 8.00 π.μ. τοπική ώρα και ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας, Χένρι ΜακΜάστερ εξέδωσε την ίδια εντολή για περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Τουλάχιστον άλλοι 250.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν από το Άουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα σήμερα μετά τους 50.000 που έλαβαν εντολή εκκένωσης χθες από το νησιά Χατέρας και Όκρακοκ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι πολιτείες της Βόρειας Καρολίνας, της Νότιας Καρολίνας, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για την πιο ισχυρή καταιγίδα που έχει απειλήσει τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα τις τελευταίες σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο