Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεξικό: Δέκα πτώματα σε σπίτι εντόπισαν οι αρχές

ΑΜΠΕ

Από τα 10 πτώματα, επτά ήταν θαμμένα στην αυλή του σπιτιού. Σε σύγκρουση συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών εστιάζονται οι έρευνες της αστυνομίας

Δέκα πτώματα, εντόπισαν οι αρχές σε σπίτι στη Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό, επτά εκ των οποίων ήταν θαμμένα στην αυλή του σπιτιού.

Οι αρχές υποπτεύονται πως πρόκειται για θύματα της σφαγής που συνδέεται με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Τα τρία πρώτα πτώματα, με τραύματα από σφαίρες, βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, στη συνοικία Βίγια Φοντάνα Άκουα, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Πολιτείας Χαλίσκο.

Μερικές ώρες αργότερα, με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων, οι αστυνομικοί εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα πτώματα, τριών ανδρών και μιας γυναίκας, που είχαν θαφτεί στην αυλή.

Στη συνέχεια βρέθηκαν άλλα τρία ακρωτηριασμένα πτώματα ανδρών.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η συγκεκριμένη υπόθεση αυξάνει στα 43 τον αριθμό των πτωμάτων που έχουν βρεθεί υπό παρόμοιες συνθήκες μέσα σε έναν μήνα στην περιφέρεια της Γουαδαλαχάρας.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Χαλίσκο, ο Αριστότελες Σαντοβάλ, δήλωσε ότι η σφαγή αυτή οφείλεται στον πόλεμο μεταξύ συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Διαβεβαίωσε ότι διενεργούνται έρευνες και ότι έχουν συλληφθεί ύποπτοι, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η βία έχει κλιμακωθεί στη Γουαδαλαχάρα μετά τη διάσπαση τον Μάρτιο του 2017 ενός από τα ισχυρότερα καρτέλ των ναρκωτικών του Μεξικού, το επιλεγόμενο Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Οι αρχές τονίζουν ότι το 90% των βίαιων θανάτων στην Πολιτεία συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο