Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος εξετάζουν οι ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος εξετάζουν οι ΗΠΑ

Φωτογραφία αρχείου

Το μέλλον των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο διάστημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκνετρο ης επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στο πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το το CNN, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων, μεταξύ των ζητημάτων που συζητηθούν είναι και η πρόταση του Ντ.Τραμπ για την σύσταση διαστημικής δύναμης (Space Force).

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η άφιξη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο πεντάγωνο συμπίπτει χρονικά με την δημοσιοποίηση της αναφοράς του υπουργείου Άμυνας προς το Κογκρέσο, σχετικά με την προτεινόμενη οργανωτική και διοικητική δομή της διεύθυνσης διαστήματος, όπως επίσης και τις υποδομές που θα χρησιμοποιεί.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται η οργάνωση ξεχωριστής διαστημικής δύναμης, στο πλαίσιο του πενταγώνου, καθώς μία τέτοια πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το πεντάγωνο «επεξεργάζεται έναν τρόπο σχετικά με την ίδρυση διεύθυνσης διαστήματος».

Νωρίτερα, διέρρευσε ότι η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ προτείνει την αναβάθμιση της διεύθυνσης διαστήματος, σε μάχιμο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με αντίστοιχη στρατιωτική διεύθυνση.

Ο Τζ.Μάτις από την πλευρά του, δήλωσε ότι υποστηρίζει την παραπάνω εξέλιξη, τονίζοντας ότι «πρόκειται για κάτι που μπορεί να γίνει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL