Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Διαστήματος εξετάζουν οι ΗΠΑ

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Δεν αναμένεται η οργάνωση ξεχωριστής διαστημικής δύναμης, στο πλαίσιο της συνάντησης του Μ.Πενς στο πεντάγωνο, καθώς μία τέτοια πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο

Το μέλλον των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο διάστημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκνετρο ης επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς στο πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το το CNN, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων, μεταξύ των ζητημάτων που συζητηθούν είναι και η πρόταση του Ντ.Τραμπ για την σύσταση διαστημικής δύναμης (Space Force).

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η άφιξη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο πεντάγωνο συμπίπτει χρονικά με την δημοσιοποίηση της αναφοράς του υπουργείου Άμυνας προς το Κογκρέσο, σχετικά με την προτεινόμενη οργανωτική και διοικητική δομή της διεύθυνσης διαστήματος, όπως επίσης και τις υποδομές που θα χρησιμοποιεί.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται η οργάνωση ξεχωριστής διαστημικής δύναμης, στο πλαίσιο του πενταγώνου, καθώς μία τέτοια πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι το πεντάγωνο «επεξεργάζεται έναν τρόπο σχετικά με την ίδρυση διεύθυνσης διαστήματος».

Νωρίτερα, διέρρευσε ότι η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ προτείνει την αναβάθμιση της διεύθυνσης διαστήματος, σε μάχιμο κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με αντίστοιχη στρατιωτική διεύθυνση.

Ο Τζ.Μάτις από την πλευρά του, δήλωσε ότι υποστηρίζει την παραπάνω εξέλιξη, τονίζοντας ότι «πρόκειται για κάτι που μπορεί να γίνει».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο