Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Η Συρία στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας Ερντογάν - Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Συρία στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας Ερντογάν - Τραμπ

Τηλεφωνική συνομιλία για την κατάσταση στη Συρία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ επιμαίνοντας ότι η εφαρμογή του οδικού χάρτη στη συριακή πόλη Μπανμπίτζ θα συμβάλει ουσιαστικά στη διευθέτηση της συριακής διένεξης.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και Τουρκίας τον περασμένο μήνα, οι Δυνάμεις της Κουρδικής Πολιτοφυλακής YPG θα αποχωρήσουν από την πόλη Μανμπίτζ και οι τουρκικές και αμερικανικές δυνάμεις θα εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα πέριξ της συριακής αυτής πόλης.

Ερντογάν και Τραμπ συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τη συνεργασία που αφορά διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων.

Στην τουρκική βουλή το «αντιτρομοκρατικό» ν/σ για το καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Παράλληλα, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατέθεσε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που στοχεύει στην ενίσχυση των εξουσιών των αρχών, την ώρα που η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία παρέμενε σε ισχύ για δύο χρόνια, αναμένεται να αρθεί μέσα στην εβδομάδα.

Στο νομοσχέδιο, προτείνεται, μεταξύ άλλων, να εξουσιοδοτούνται οι τοπικές αρχές στο να περιορίζουν τις μετακινήσεις προσώπων που κρίνονται ότι θέτουν απειλή «στη δημόσια τάξη ή την ασφάλεια» ή ακόμα και να παρατείνουν τη διάρκεια κράτησης των υπόπτων, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Μπουλέντ Τουράν εξήγησε ότι το νομοσχέδιο, που απαρτίζεται από 28 άρθρα, διαβιβάστηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα ήθελε να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα λήξει εντός ολίγων ημερών. Εντούτοις, το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι η μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας θα τερματιστεί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL