Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιαπωνία: 156 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης (Video)

Οι καταστροφές από τις καταρρακτώδεις βροχές εκδηλώθηκαν στη δυτική Ιαπωνία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και είναι οι χειρότερες των τελευταίων 30 ετών

Τους 156 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις στη δυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές εκδηλώθηκαν στη δυτική Ιαπωνία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και είναι οι χειρότερες των τελευταίων 30 ετών.

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων.

«Οι 75.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να εντοπίσουν και να διασώσουν τους πληγέντες» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα.

Οι έρευνες και οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται πλέον υπό τον καυτό ήλιο, καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς υπό σκιά και «η ηλιοφάνεια αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα», συνέχισε ο Γ.Σούγκα, καλώντας να επιδεικνύεται «επαγρύπνηση» για τον κίνδυνο θερμοπληξίας η υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, αλλά και για πιθανές νέες κατολισθήσεις.

Οι χωρίς προηγούμενο βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από την Παρασκευή ως την Κυριακή προκάλεσαν τεράστιες πλημμύρες, χείμαρρους λάσπης και αναρίθμητες εκτεταμένες ζημιές, ενώ παγίδευσαν πολλούς κατοίκους, παρότι είχαν εκδοθεί εντολές να απομακρυνθούν από τις περιοχές που απειλούνταν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Euronews

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο