Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Πομπέο: Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν «στο εγγύς μέλλον»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ.Τραμπ, την Πέμπτη άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα, η συνάντηση να γίνει τον Ιούλιο

Συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν «στο εγγύς μέλλον» προανείγγειλε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ την Πέμπτη άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει η συνάντηση τον Ιούλιο. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι λεπτομέρειες μια συνόδου κορυφής θα συζητηθούν με την ευκαιρία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη Μόσχα ο ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

«Ξέρω ότι ο πρεσβευτής Μπόλτον σκοπεύει να μεταβεί στη Μόσχα την Κυριακή ή τη Δευτέρα. Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του και πιστεύω ότι είναι πιθανό ο πρόεδρος Τραμπ να συναντηθεί με τον ομόλογό του μάλλον σύντομα μετά από αυτή τη συνάντηση», δήλωσε ο Μ.Πομπέο.

Ο Ντ.Τραμπ θα συμμετάσχει στις 11 και 12 Ιουλίου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ενώ στις 13 του ίδιου μήνα θα βρίσκεται στη Βρετανία όπου θα συναντηθεί με την Τερέζα Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στις αρχές Ιουνίου ο Β.Πούτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μια συνάντηση με τον Ντ.Τραμπ, λέγοντας ότι πολλές χώρες, όπως η Αυστρία, θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αυτην την πολυαναμενόμενη σύνοδο κορυφής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η αχρείαστη ανομία του '73 και ο εορτασμός της

Προσπάθειες να διαγραφεί το Πολυτεχνείο από την ιστορική μνήμη έχουν γίνει πολλές. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε τις εκλογές του 1974 εκείνη την ημέρα για να την αποφορτίσει. Στην τρίτη επέτειο η...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο