Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
ΗΠΑ: Προφυλακιστέος ο Πολ Μάναφορτ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ: Προφυλακιστέος ο Πολ Μάναφορτ

Την προφυλάκιση του πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, διέταξε το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, εν αναμονή της δίκης του.

Σε βάρος του Π.Μάναφορτ είχε ασκηθεί δίωξη από τον περασμένο Οκτώβριο για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, φοροδιαφυγή, τραπεζική απάτη και παράνομο λόμπινγκ. Ο ίδιος δηλώνει αθώος για όλες τις κατηγορίες και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο στη Βιρτζίνια.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Ντ.Τραμπ είχε αποφύγει μέχρι τώρα τη φυλακή καθώς παρέμενε σε κατ' οίκον περιορισμό μ «βραχιολάκι». Η δικαστής Έιμι Μπέρμαν-Τζάκσον αποφάσισε σήμερα να άρει τους όρους και να διατάξει την προφυλάκισή του καθώς έκρινε ότι ο Μάναφορτ και ένας συνεργάτης του επιχείρησαν να επηρεάσουν μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη.

Η απόφαση της Μπέρμαν-Τζάκσον συνιστά νίκη του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ ο οποίος υποστήριζε ότι ήταν αναγκαίο να οδηγηθεί ο Μάναφορτ στη φυλακή για να μην επηρεάζει τους μάρτυρες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τους τελευταίους μήνες ο Π.Μάναφορτ επιχείρησε επαλειμμένα να επικοινωνήσει με πρώην συνεργάτες του.

«Δεν μπορώ να κλείσω τα αυτιά σ' αυτές τις κατηγορίες», είπε η δικαστής. «Προδώσατε την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε πριν από έξι μήνες», πρόσθεσε, σύμφωνα με το BuzzFeed.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η έρευνα του Ρ.Μάλερ για ενδεχόμενη συνεργασία της Ρωσίας με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, «είναι εντελώς αναξιόπιστη».

«Το πρόβλημα με την έρευνα του Μάλερ είναι πως όλος ο κόσμος έχει σύγκρουση συμφερόντων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντ.Τραμπ προσθέτοντας ότι τη βρίσκει «εντελώς αναξιόπιστη».

«Το καλό νέο είναι πως δεν έχω κάνει κάτι κακό, δεν υπάρχει συνωμοσία, ούτε παρακώλυση της δικαιοσύνης», είπε ακόμη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιδρούσε, μεταξύ άλλων, στην εμφάνιση χθες έκθεσης για την έρευνα του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ το 2016, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο τελευταίος ήταν «απείθαρχος», αλλά αμερόληπτος.

Η αποπομπή του Κόμεϊ από τον Τραμπ είχε ως αποτέλεσμα τον διορισμό ενός ειδικού εισαγγελέα, του Μάλερ, ο οποίος έχει επιφορτιστεί κυρίως να προσδιορίσει αν αυτή η προεδρική απόφαση συνιστά παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Όμως για τον πρόεδρο, ενδεχόμενη κατάχρηση εξουσίας από τον Κόμεϊ και την ομάδα του υπονομεύει την αξιοπιστία της έρευνας για τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL