Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" ήταν η απάντηση της Πιονγκγιάνγκ στον Μάικ Πενς, λέει ο Λευκός Οίκος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" ήταν η απάντηση της Πιονγκγιάνγκ στον Μάικ Πενς, λέει ο Λευκός Οίκος

Η αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ στις δηλώσεις του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» κι οδήγησε τον Λευκό Οίκο στη ματαίωση της Συνόδου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πενς σχετικά με τη Βόρεια Κορέα ανόητες αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συναντηθούν είτε σε μια σύνοδο είτε σε μια πυρηνική αντιπαράθεση.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για την ειρήνη με την Πιονγκγιάνγκ, αλλά η Βόρεια Κορέα πρέπει να αλλάξει τη ρητορική της προκειμένου αυτό να επιτευχθεί.

«Υπάρχει μια πίσω πόρτα που παραμένει ανοικτή εάν οι Βορειοκορεάτες είναι πρόθυμοι να την περάσουν. Ωστόσο, περιλαμβάνει κάποια αλλαγή στην ρητορική τους… το λιγότερο» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.
 
Πομπέο: Οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες για ένα θετικό αποτέλεσμα

 
Η Σύνοδος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν ματαιώθηκε διότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες για την επίτευξη ενός «θετικού αποτελέσματος», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

«Δεν πιστεύω ότι βρισκόμασταν σε θέση να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα» τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ενώπιον μιας επιτροπής του κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών των τελευταίων ημερών, «δεν είχαμε λάβει καμία απάντηση στα αιτήματά μας» από την πλευρά των βορειοκορεατικών αρχών, τόνισε ο ίδιος.

Ο Μάικ Πομπέο επισήμανε ότι δεν πιστεύει πως η ματαίωση της Συνόδου συνιστά ένδειξη πως ο Κιμ είναι ένας «αδύναμος ηγέτης».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ενώπιον της Γερουσίας:
 
«Στην πραγματικότητα έχει επιδείξει τεράστια ικανότητα στο να ηγηθεί της χώρας του και της ομάδας του».

O Αμερικανός ΥΠΕΞ  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων της Ουάσινγκτον ενάντια στην Πιονγκιάνγκ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα ενθαρρύνουν και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο, σε συνέχεια της ματαίωσης της Συνόδου Κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας.

"Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις που θα επιδιώξουμε να επιβάλλουμε. Οι ΗΠΑ, είμαι βέβαιος, ότι θα στραφούν σε άλλους ζητώντας τους να κάνουν περισσότερα επίσης", τόνισε ο Πομπέο στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

 
Έκτακτη συνεδρίαση του προέδρου της Ν. Κορέας με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συναντήθηκε εκτάκτως με τον σύμβουλό του σε θέματα ασφαλείας και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού ομολόγου του, Ντόναλντ Τραμπ, ότι ματαιώνει τη σύνοδο κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η συνάντηση αυτή επρόκειτο να γίνει στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Ο Γιουν Γιουνγκ-τσαν, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γαλάζιου Οίκου –της Νοτιοκορεατικής προεδρίας– ανέφερε ότι ο Μουν κάλεσε μεταξύ άλλων τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Άμυνας, τον προσωπάρχη του και άλλους αξιωματούχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL