Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λήψη «οικονομικών και διπλωματικών μέτρων» προαναγγέλλει η Ουάσινγκτον για τη Βενεζουέλα

ΑΜΠΕ

«Οι εκλογές στη Βενεζουέλα είναι μια φάρσα, το παράνομο αποτέλεσμα είναι ένα πλήγμα στην δημοκρατική παράδοση της Βενεζουέλας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ από την πλευρά του προανήγγειλε τη λήψη «οικονομικών και διπλωματικών μέτρων»

Η επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας αποτελεί «φάρσα», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, να προαναγγέλλει τη λήψη «γρήγορων οικονομικών και διπλωματικών μέτρων», που θα συμβάλουν στην αποκατάταση της δημοκρατίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Οι εκλογές στη Βενεζουέλα είναι μια φάρσα, ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, το παράνομο αποτέλεσμα είναι ένα πλήγμα στην υπερήφανη δημοκρατική παράδοση της Βενεζουέλας», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Μ.Πενς, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα παραμείνουν άπραγες «την ώρα που η Βενεζουέλα καταρρέει και η δυστυχία συνεχίζει να πλήττει τους ανθρώπους».

«Το καθεστώς Μαδούρο πρέπει να επιστρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα και να επιτρέψει στους πολίτες του να ακουστούν», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Μ.Πομπέο, καταδίκασε τις «νόθες προεδρικές εκλογές της Κυριακής», τις οποίες χαρακτήρισε «επίθεση κατά της συνταγματικής τάξης και προσβολή της δημοκρατικής παράδοσης της Βενεζουέλας».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι «όσο το καθεστώς Μαδούρο δεν θέτει τη Βενεζουέλα στο δρόμο προς τη δημοκρατία μέσω ελεύθερων, δίκαιων και διαφανών εκλογών, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν είναι μόνο τουρκική κρίση

Μια νέα κρίση φουντώνει στη γειτονιά μας, που πιθανότατα θα μείνει στην Ιστορία ως η κρίση της τούρκικης λίρας. Είναι μια κρίση που μας αφορά άμεσα, όχι μόνο διότι διαδραματίζεται δίπλα μας, αλλά και...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο