Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα

Σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ υποχώρησε σήμερα το τουρκικό νόμισμα, με την ισοτιμία του να πλησιάζει τις 4,5 λίρες ανά δολάριο, εν μέσω ανησυχιών ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο των επιτοκίων αν κερδίσει τις εκλογές τον επόμενο μήνα, όπως αναμένεται. Η λίρα ήταν μεταξύ μίας σειράς νομισμάτων αναδυόμενων αγορών που υποχωρούν σήμερα, μετά τη νέα άνοδο του δολαρίου. Το τουρκικό νόμισμα και το πέσο της Αργεντινής βρίσκονται στο επίκεντρο της καταιγίδας.

Οι ειδήσεις ότι η Βόρεια Κορέα έχει ακυρώσει τις υψηλού επιπέδου συζητήσεις με τη Νότια Κορέα, μετά τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων από τη Σεούλ και τις ΗΠΑ, περιόρισε επίσης τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου, αν και το γουόν κατάφερε να ανακάμψει από τις αρχικές διακυμάνσεις του. «Το εξωτερικό περιβάλλον αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας Exotix.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ειδήσεις στη διάρκεια της νύχτας πως η Αργεντινή ζήτησε από το ΔΝΤ μία «κατ' αρχήν συμφωνία ("high access stand-by arrangement")» παρά μία ευέλικτη πιστωτική γραμμή - μία κίνηση που σε συνδυασμό με παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος είχε οδηγήσει σε άνοδο το πέσο - ήταν «ήπια θετικές». Το πέσο έχει ανακάμψει σχεδόν 4%, αλλά έχει χάσει περίπου το ένα τέταρτο της αξίας του έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους. Ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα ανέρχεται στο 25,5%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL