Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εργαζόμενοι στη Google ζητούν από την εταιρεία να μην συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό

ΑΜΠΕ

Περίπου 4.000 εργαζόμενοι είχαν υπογράψει μέχρι χθες κείμενο το οποίο ζητεί από την εταιρεία να μην χρησιμοποιεί τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθά τον αμερικανικό στρατό στην αναβάθμιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Να μείνει έξω «από το εμπόριο πολέμου» και να μην συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό, ζητούν από την Google χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτή οι οποίοι υπέγραψαν εσωτερική αίτηση. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ κάποιοι υπάλληλοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να παραιτηθούν.

Περίπου 4.000 εργαζόμενοι είχαν υπογράψει μέχρι χθες Τρίτη το κείμενο που ξεκίνησε να κυκλοφορεί πριν τρεις μήνες και το οποίο ζητεί από την εταιρεία να μην χρησιμοποιεί τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθά τον αμερικανικό στρατό στην αναβάθμιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ταυτοποίηση των στόχων τους.

Ο ιστότοπος Gizmodo μετέδωσε επίσης ότι «περίπου 12» εργαζόμενοι της Google παραιτήθηκαν για λόγους ηθικής.

Η αμερικανική εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία της με τον αμερικανικό στρατό η οποία έχει το όνομα «Project Maven». Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της εταιρίας η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για να βοηθά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τα αντικείμενα.

«Πιστεύουμε ότι η Google δεν θα πρέπει να συμμετέχει στο εμπόριο πολέμου», τονίζεται στο κείμενο που είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο. «Κατά συνέπεια ζητάμε να ακυρωθεί το Project Maven και η Google να συντάξει, να δημοσιοποιήσει και να εφαρμόσει μια ξεκάθαρη πολιτική, η οποία θα προβλέπει ότι ούτε η ίδια ούτε οι υπεργολάβοι της θα κατασκευάσουν ποτέ τεχνολογία πολέμου», προσθέτει το κείμενο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανήθικοι και επικίνδυνοι

Όσο πλησιάζει η ώρα να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η τακτική της Ν.Δ. γίνεται πιο ανήθικη, αλλά και πιο επικίνδυνη. Είναι σαφές ότι η Ν.Δ. θέλει να αποφύγει με κάθε...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο