Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τουρκία: Αρνείται τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας ο Αμερικανός πάστορας

Στιγμιότυπο έξω από το δικαστήριο-ΑΜΠΕ

Κατά την επανάληψη της δίκης, ο Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 35 ετών, διέψευσε ότι έχει διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν και το PKK

Αρνήθηκε τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας και κατασκοπείας, χαρακτηρίζοντάς τις «αισχρές και αηδιαστικές» ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, κατά την επανάληψη της δίκης, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Άγκυρας- Ουάσιγκτον.

Ο Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 35 ετών, διέψευσε ότι έχει διασυνδέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχύστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016.

Ο πάστορας από τη Βόρεια Καρολίνα ζει στην Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια και παρέμεινε υπό κράτηση, εν αναμονή της δίκης του, από το 2016.

«Βοηθάω Σύρους πρόσφυγες, εκείνοι λένε ότι βοηθάω το PKK. Ιδρύω μια εκκλησία, εκείνοι ισχυρίζονται ότι πήρα βοήθεια από το δίκτυο του Γκιουλέν» επισήμανε ο Μπράνσον, απαντώντας στις καταθέσεις ανώνυμων μαρτύρων ενώπιον του δικαστηρίου.

Ένας από τους ανώνυμους μάρτυρες κατηγόρησε τον Μπράνσον ότι επιχείρησε να εγκαθιδρύσει ένα χριστιανικό κουρδικό κράτος και ενημέρωνε τις αμερικανικές δυνάμεις για τις θέσεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων, που επιχειρούν στη βόρεια Συρία, προκειμένου να τους παραδώσουν όπλα.

«Το έργο μου στο οποίο αφιέρωσα ολόκληρη τη ζωή μου έχει ανατραπεί. Δεν ντράπηκα ποτέ να υπηρετώ τον Ιησού, όμως αυτές οι κατηγορίες είναι αισχρές και αηδιαστικές» είπε ο Αμερικανός πάστορας ενώπιον του δικαστηρίου στην πόλη Αλιάγα, βόρεια της Σμύρνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο