Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά των αυξήσεων στις τιμές του αερίου και του ρεύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά των αυξήσεων στις τιμές του αερίου και του ρεύματος

Φωτογραφία αρχείου

Χιλιάδες πολίτες της Αργεντινής κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ της Πέμπτης διαδηλώνοντας εναντίον των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές του αερίου και του ηλεκτρισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς ο συντηρητικός πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι συνεχίζει να περικόπτει επιδοτήσεις που είχε θέσει σε εφαρμογή η κεντροαριστερή προκάτοχός του.

Μετά τον Δεκέμβριο του 2015, όταν και ανέλαβε την εξουσία, ο Μ.Μάκρι ξεκίνησε να μειώνει σταδιακά τα επιδόματα, σε μια προσπάθεια, σύμφωνα με την κυβέρνησή του, να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό. Ωστόσο, η κίνηση αυτή αύξησε τον πληθωρισμό πολύ περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν αρχικά.

Η αντιπολίτευση, καθώς και αρκετοί πολιτικοί της συμπολίτευσης, τόνισαν ότι οι μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Οι διαδηλωτές, με κεριά στα χέρια -σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όσους πλέον αδυνατούν να πληρώνουν για να έχουν ρεύμα στα σπίτια τους- πραγματοποίησαν πορεία ως το Κογκρέσο στο Μπουένος Άιρες μόλις έπεσε το σκοτάδι, αξιώνοντας να ακυρωθούν οι αυξήσεις των τιμών. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL