Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τουρκία: Διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών ζητά ο Ντ.Μπαχτσελί

ΑΜΠΕ

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας επικαλέστηκε «οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας» υποστηρίζοντας ότι είναι δύσκολο η χώρα να «αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες έως τον Νοέμβριο 2019»

Διεξαγωγή προεδρικών εκλογών ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο ζήτησε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζητώντας να επισπευθούν οι εκλογές για τον προσεχή Αύγουστο, την ώρα που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο 2019.

Ο Ντ.Μπαχτσελί επικαλέστηκε «οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας» υποστηρίζοντας ότι είναι δύσκολο η χώρα να «αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες έως τον Νοέμβριο 2019».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, απάντησε από την πλευρά του ότι οι επίσημοι θεσμοί της χώρας θα εξετάσουν το αίτημα του MHP.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διπλή μάχη

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο