Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι απειλές για κυρώσεις με αφορμή την υπόθεση του Ρώσου κατάσκοπου δεν θα μείνουν αναπάντητες

Eurokinissi

Απευθυνόμενο στη Βρετανία, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σημειώνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονία αγνοώντας το τελεσίγραφο του Λονδίνου προς τον Β.Πούτιν για εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό

Οι απειλές της Βρετανίας να στοχοθετήσει τη Μόσχα με τιμωρητικές κυρώσεις για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου, δεν θα μείνουν αναπάντητες προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι οι «ανούσιες» κατηγορίες για εμπλοκή της Μόσχας συνιστούν πρόκληση, καθώς οι βρετανικές αρχές επιχειρούν να «κηλιδώσουν» τη φήμη της Ρωσίας.

Η Βρετανία έχει δώσει διορία στον Βλαντίμιρ Πούτιν έως τα μεσάνυχτα απόψε ώστε να εξηγήσει πώς η ουσία που χρησιμοποιήθηκε για τον θάνατο του Ρώσου διπλού πράκτορα και αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιήθηκε στην εν λόγω επίθεση.

Η ρωσική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονία αγνοώντας το τελεσίγραφο, ενώ ζητά από το Λονδίνο να παραδώσει δείγματα της νευροτοξικής ουσίας και να αρχίσει να συμμορφώνεται με τη Συνθήκη για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ερευνών σε τέτοιου είδους περιστατικά.

«Οποιαδήποτε απειλή σχετικά με την επιβολή "κυρώσεων" σε βάρος της Ρωσίας δεν θα αναπάντητη» τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο δελτίο Τύπου, το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι διαμαρτύρεται «σθεναρά εναντίον των ανούσιων κατηγοριών που διατυπώνουν οι βρετανικές αρχές κατά της Ρωσίας». «Αυτό το περιστατικό αποτελεί μια νέα ευτελή απόπειρα των βρετανικών αρχών να δυσφημίσουν τη Ρωσία» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, ο Ανώτερος Εθνικός Συντονιστής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στη Βρετανία, Νιλ Μπέισου, δηλώνει ότι «στο στάδιο αυτό της έρευνας, δεν δηλώνουμε πως υπάρχει κάποιος ύποπτος».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια