Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Αυτοκινητοπομπή στο Αφρίν της Συρίας έπληξε ο τουρκικός στρατός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοκινητοπομπή στο Αφρίν της Συρίας έπληξε ο τουρκικός στρατός

Φωτογραφία αρχείου

Αυτοκινητοπομπή που εισερχόταν στην ελεγχόμενη από τους Κούρδους περιοχή Αφρίν έπληξε ο τουρκικός στρατός σύμφωνα με ανακοίνωση του οποίου μετέφερε, μαχητές και όπλα, την ώρα που οι κουρδικές δυνάμεις, σημειώνουν ότι μετέφερε πολίτες με τρόφιμα και φάρμακα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο τουρκικός στρατός σημειώνει ότι στόχος ήταν η αυτοκινητοπομπή 30-40 οχημάτων της YPG που «μετέφερε τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά».

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού στην Αφρίν, Μπιρούσκ Χασάκα, δήλωσε παράλληλα ότι εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρονταν. Ο ίδιος σημείωσε ότι από τον βομβαρδισμό των τουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκε ένας από τους επιβαίνοντες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

«Η αυτοκινητοπομπή αυτή ήταν μια πράξη αλληλεγγύης προς τον πληθυσμό της Αφρίν, με την μεταφορά βοήθειας σε τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες», πρόσθεσε στο Reuters.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει το θάνατο αμάχων προσθέτοντας ότι παρατείνεται η διάρκεια της επιχείρησης. Ο υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί, απέρριψε προηγουμένως τις πληροφορίες για θάνατο αμάχων.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ερεύνησε τρεις επιθέσεις που έγιναν στην Αφρίν τον περασμένο μήνα, στις οποίες ο τουρκικός στρατός δεν απέτρεψε την πρόκληση απωλειών μεταξύ αμάχων. Οι αεροπορικές επιδρομές και ο βομβαρδισμός ενός καταυλισμού από σκηνές, ενός ορνιθοτροφείου και ενός σπιτιού προκάλεσαν τον θάνατο 26 αμάχων, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά.

«Φαίνεται ότι ευάλωτοι άμαχοι έρχονται αντιμέτωποι με τον εκτοπισμό και τον θάνατο εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διεξάγεται η πρόσφατη επιχείρηση της Τουρκίας», δήλωσε η Λάμα Φακίχ, αναπληρώτρια διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή της εν λόγω οργάνωσης.

Από τότε που άρχισε η σύγκρουση στη Συρία, το 2011, οι YPG και οι σύμμαχοί τους έχουν ιδρύσει τρία αυτόνομα καντόνια στον συριακό βορρά. Τα εδάφη τους επεκτάθηκαν όταν νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με τη βοήθεια των ΗΠΑ, μολονότι η Ουάσινγκτον αντιτίθεται στα σχέδιά τους για αυτονομία, όπως άλλωστε και η συριακή κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL