Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στη σύλληψη 150 ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην Τυνησία

ΑΜΠΕ

«Η αστυνομία συνέλαβε 150 ανθρώπους που συμμετείχαν στα επεισόδια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 778», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τις κινητοποιήσεις εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας

Στη σύλληψη 150 ατόμων προχώρησαν οι αρχές της Τυνησίας, περιλαμβανομένων των τοπικών ηγετών της αντιπολίτευσης σε σχέση με τα επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας.

Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις πόλεις, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ταραχές, ενώ ακτιβιστές καλούν σε νέες διαδηλώσεις.

Μετά τον θάνατο διαδηλωτή τη Δευτέρα ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις, σε ολόκληρη την Τυνησία, με τις ταραχές να υποχωρούν την Πέμπτη. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν δεκάδες κρατικά κτίρια με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βγάλει στον δρόμο τον στρατό σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ακτιβιστές και πολιτικοί της αντιπολίτευσης καλούν σε νέες διαδηλώσεις στην Τύνιδα σήμερα και την Κυριακή, έβδομη επέτειο από την πτώση του δικτάτορα Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη Σιλιάνα, ξέσπασαν νέες σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και αστυνομικούς.

«Οι διαδηλώσεις περιορίστηκαν και δεν σημειώθηκαν καταστροφές, αλλά χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε 150 ανθρώπους που συμμετείχαν στα επεισόδια τις τελευταίες ημέρες ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 778», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χαλίφα Τσιμπάνι.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «16 εξτρεμιστές ισλαμιστές» βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Τρεις τοπικοί ηγέτες του Λαϊκού Μετώπου, κόμματος της αριστεράς, συνελήφθησαν χθες στην Γκάφσα, επειδή φέρεται ότι πυρπόλησαν κυβερνητικό κτίριο, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο