Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Η Google ανοίγει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Google ανοίγει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα

Η Google ανακοίνωσε ότι ανοίγει ένα κέντρο ερευνών τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, με στόχο να αξιοποιήσει τις ολοένα μεγαλύτερες δυνατότητες του ντόπιου δυναμικού σε αυτό το πεδίο-κλειδί.

Θα είναι το πρώτο κέντρο αυτού του είδους που θα ανοίξει γενικότερα στην Ασία η Google, η οποία έχει ήδη παρόμοια κέντρα ερευνών στη Νέα Υόρκη, στο Τορόντο, στο Λονδίνο και στη Ζυρίχη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Το κέντρο θα είναι ολιγομελές και σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας στο Πεκίνο.

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι απαγορευμένη στην Κίνα, όπως και το διαδικτυακό κατάστημα των εφαρμογών της, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της και οι υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους της. Οι κινεζικές αρχές επιβάλλουν περιορισμούς στα ξένα μέσα και στις διαδικτυακές πλατφόρμες για να ελέγξουν τις ανεπιθύμητες στο καθεστώς έξωθεν επιρροές.

Από την άλλη, η Κίνα «ποντάρει» φανερά στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ και η Google επιδιώκει να προωθήσει στην κινεζική αγορά τα δικά της προϊόντα και υπηρεσίες σε αυτό το πεδίο.

Νωρίτερα φέτος η Google οργάνωσε στην ανατολική Κίνα, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ένα τουρνουά του επιτραπέζιου παιγνιδιού Go, όπου το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της αντιμετώπισε με επιτυχία τον κινέζο παγκόσμιο πρωταθλητή, ένα γεγονός που πήρε δημοσιότητα στο εξωτερικό αλλά όχι στην ίδια την Κίνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL