Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπ.Νετανιάχου: O Ντ.Τραμπ πέρασε για πάντα στην ιστορία της Ιερουσαλήμ

ΑΜΠΕ

«Πολλές χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ο οποίος δεν ανέφερε κάποια από αυτές

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πέρασε για πάντα στην ιστορία» της Ιερουσαλήμ μετά την αναγνώριση της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρασε για πάντα στην ιστορία της πρωτεύουσάς μας. Το όνομά του θα βρίσκεται δίπλα σε άλλα ονόματα στην δοξασμένη ιστορία της πόλης μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μπ.Νετανιάχου, μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Πολλές χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ήδη επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν κατονόμασε κάποια από αυτές, αλλά πρόσθεσε ότι κάποιες μπορεί να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ προτού ακόμη μεταφέρουν την δική τους οι ΗΠΑ, κάτι το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ αναμένει ότι θα χρειαστεί μερικά χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Νέα εποχή, νέα καθήκοντα

Όταν τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνηση της Αριστεράς αναλάμβανε τη διακυβέρνηση, γνώριζε ότι Σαμαράς και Βενιζέλος (μαζί με τμήματα της ευρωπαϊκής Δεξιάς) είχαν σχεδιάσει αριστερή παρένθεση -δεν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο