Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
«Για συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Λιβάνου» το ταξίδι του Χαρίρι στη Σ.Αραβία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Για συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Λιβάνου» το ταξίδι του Χαρίρι στη Σ.Αραβία

Για συνομιλίες «σχετικά με το μέλλον της κατάστασης στον Λίβανο και τις σχέσεις του με την αραβική περιοχή που τον περιβάλλει» δήλωσε ότι ταξίδεψε στη Σαουδική Αραβία ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάαντ αλ-Χαρίρι πριν από δύο εβδομάδες ανακοίνωσε από το Ριάντ την παραίτησή του.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Χαρίρι ανέφερε πως οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με την παραμονή του, την αναχώρηση του ιδίου και της οικογένειάς του από τη Σ.Αραβία είναι «απλώς φήμες».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Γκεμπράν Μπασίλ εξέφρασε από τη Μόσχα την ελπίδα πως ο Σάαντ αλ-Χαρίρι, θα επιστρέψει στη Βηρυτό μετά την επίσκεψή του στη Γαλλία

Ο ίδιος σημείωσε ότι κύριος σκοπός είναι ο Χαρίρι να μπορεί να επιστρέψει στον Λίβανο χωρίς όρους ή περιορισμούς στην ελευθερία του και από τη στιγμή που θα επιστρέψει στον Λίβανο, να μπορεί να αποφασίσει αν θα παραιτηθεί από τον πρωθυπουργικό θώκο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο ίδιος σημείωσε ότι ο Χαρίρι πρέπει να εξακολουθήσει να θεωρείται πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Αύριο, πρωθυπουργός του Λιβάνου θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σε δήλωσή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το Ριάντ, ο Χαρίρι ανακοίνωσε την παραίτησή του κάνοντας λόγο για «έλεγχο» της λιβανικής Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, στην πολιτική ζωή του Λιβάνου και φόβους για τη ζωή του, την ώρα που το Ριάντ κατακεραύνωνε τις φερόμενες ως παρεμβάσεις του ιρανού αντιπάλου του στην περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL