Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.8°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 92%
Σιέρα Λεόνε: Πωλείται διαμάντι σε μέγεθος αυγού - τα έσοδα θα διατεθούν για τους φτωχούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σιέρα Λεόνε: Πωλείται διαμάντι σε μέγεθος αυγού - τα έσοδα θα διατεθούν για τους φτωχούς

Ο Όμιλος Ράπαπορτ, το διεθνές δίκτυο εμπορίας διαμαντιών, θα προχωρήσει στη δημοπράτησή του, χωρίς να λάβει κάποιο ποσοστό από τα κέρδη, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ενθαρρυνθούν και άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο, εξήγησε ο πρόεδρός του, Μάρτιν Ράπαπορτ. "Το διαμάντι αυτό θα βοηθήσει τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο", τόνισε.

Μια πρώτη δημοπρασία, τον περασμένο Μάιο, απέτυχε αφού η Σιέρα Λεόνε απέρριψε την υψηλότερη προσφορά, των 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ελπίζει ότι θα μπορέσει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα στη νέα δημοπρασία που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Από τα έσοδα, πάνω από το 50% θα δοθεί για να χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν την παροχή πόσιμου, καθαρού νερού, την ηλεκτροδότηση, την οικοδόμηση σχολείων και νοσοκομείων και την κατασκευή δρόμων στη Σιέρα Λεόνε και ιδίως στο χωριό Κοριάρντου, όπου βρέθηκε το διαμάντι.

Τα "ματωμένα" διαμάντια προκάλεσαν και χρηματοδότησαν τον πολυετή εμφύλιο πόλεμο στη Σιέρα Λεόνε που έληξε το 2002. Οι αντάρτες υποχρέωναν τους αμάχους να εργάζονται στα αδαμαντωρυχεία και με τα έσοδα από την πώλησή τους αγόραζαν όπλα. Τα Ηνωμένα Έθνη ήραν την απαγόρευση εξαγωγής των διαμαντιών από τη Σιέρα Λεόνε το 2003.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL