Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Άγκυρα κλείνει σταδιακά τα σύνορα με το βόρειο Ιράκ

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, το σταδιακό κλείσιμο των συνόρων θα γίνει σε συντονισμό με τη Βαγδάτη

Το σταδιακό κλείσιμο των συνόρων με το βόρειο Ιράκ, σε συντονισμό με την ιρακινή κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, ως απάντηση στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναμένεται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη την Κυριακή προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιρακινό ομόλογό του Χάιντερ αλ-Αμπάντι.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου αναφορικά με την ένταση που έχε ιξσπάσει με τις ΗΠΑ δήλωσε πως η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτίες, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι επαρκής προσθέτοντας πως η συνεχιζόμενη κρίση με την έκδοση βίζας δεν είναι περίπλοκη και «θα μπορούσε να επιλυθεί μέσα σε μία ημέρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο