Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων για το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw TV, ψήφισε το 78% από τα 5,2 εκ. με δικαίωμα ψήφου

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν, έπειτα από τη λήξη της διαδικασίας στις 19:00.

Το 78% των 5,2 εκ. εκλογέων με δικαίωμα ψήφου συμμετείχε στη διαδικασία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw TV, επικαλούμενο την επιτροπή.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός 72 ωρών.

Οι ψηφοφόροι καλούνταν να απαντήσουν «ναι» ή «όχι» στο μοναδικό ερώτημα που αναγραφόταν στο ψηφοδέλτιο στα κουρδικά, τα τούρκικα, τα αραβικά και τα ασσυριακά: «Επιθυμείτε η περιφέρεια του Κουρδιστάν και οι κουρδικές περιοχές εκτός αυτής να γίνουν ένα ανεξάρτητο κράτος;».

Νωρίτερα, το ιρακινό κοινοβούλιο απαίτησε να σταλεί στρατός στις διαφιλονικούμενες ζώνες, τον έλεγχο των οποίων πήραν οι κουρδικές δυνάμεις μετά την αμερικανική εισβολή του 2003 και την πτώση του Σαντάμ Χουσέιν.

«Το κοινοβούλιο απαιτεί από τον ανώτατο διοικητή του στρατού (τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ-Αμπάντι) να αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις ζώνες που ελέγχονται από το 2003 από την αυτόνομη περιφέρεια του Κουρδιαστάν», αναφέρεται στην απόφαση που ψηφίσθηκε από το κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιον κοροϊδεύουν;

Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σύρθηκαν εχθές στην υπερψήφιση της τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το έκαναν επειδή ήξεραν ότι, αν καταψήφιζαν, θα είχαν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο