Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο γερμανός πρέσβης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο γερμανός πρέσβης

Η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον πρεσβευτή της Γερμανίας, ανακοίνωσε το Βερολίνο, καθώς αυξάνεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρει πως η Άγκυρα θέλει να θέσει το θέμα της κίνησης που έκανε πέρυσι το γερμανικό κοινοβούλιο να χαρακτηρίσει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις το 1915, ένας χαρακτηρισμός τον οποίο η Τουρκία απορρίπτει κατηγορηματικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τις τουρκικές αρχές για την κλήση του πρεσβευτή ή για την ευρύτερη διένεξη, η οποία οξύνθηκε με την ψήφο του γερμανικού κοινοβουλίου και τις επικρίσεις του Βερολίνου για τις επιδόσεις της Άγκυρας στα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως είναι η 17η φορά που ο απεσταλμένος του, ο Μάρτιν Έρντμαν, καλείται στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
Η Γερμανία έχει επικρίνει τις μαζικές συλλήψεις που πραγματοποιούνται στην Τουρκία μετά την περυσινή αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ζητεί την απελευθέρωση των γερμανών ή τουρκογερμανών πολιτών που έχουν συλληφθεί τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL