Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΗΠΑ: Χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν 6,9 εκ. άνθρωποι στη Φλόριντα

ΑΜΠΕ

Μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα ορισμένα νοικοκυριά, στις περιοχές που έχουν πληγεί σφοδρότερα από τον κυκλώνα θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να επανέλθει το ρεύμα

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν 6,9 εκ. άνθρωποι στη Φλόριντα και τις γειτονικές Πολιτείες, την ώρα που δίνεται μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Ορισμένα νοικοκυριά, στις περιοχές που έχουν πληγεί σφοδρότερα από τον κυκλώνα θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να επανέλθει το ηλεκτρικό.

«Πιθανότατα είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύνθετες προσπάθειες αποκατάστασης ηλεκτροδότησης στην ιστορία των ΗΠΑ» δήλωσε ο Τομ Κουν, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ηλεκτρισμού Έντισον. «Πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά έχει αφοσιωθεί στο έργο αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ορισμένες εταιρείες, προειδοποίησαν ότι θα χρειαστούν εβδομάδες προτού αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε κάποιες περιοχές επειδή σε ορισμένα σημεία θα χρειαστεί να κατασκευαστούν από την αρχή τα συστήματα υποδομής.

Η FPL διαβεβαίωσε ότι και τα δύο πυρηνικά εργοστάσιά της στη Φλόριντα είναι ασφαλή. Εκείνο του Τέρκι Πόιντ, που απέχει 48 χλμ νοτίως του Μαϊάμι, παρέμεινε και σήμερα κλειστό ενώ οι δύο αντιδραστήρες του Σεντ Λούσι (190 χλμ. βορείως του Μαϊάμι) λειτουργούν κανονικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια