Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Τμήμα του συνοριακού τείχους ΗΠΑ-Μεξικού στην Αριζόνα επισκέπτεται ο Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τμήμα του συνοριακού τείχους ΗΠΑ-Μεξικού στην Αριζόνα επισκέπτεται ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί τμήμα ενός συνοριακού τείχους μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, στην Αριζόνα σήμερα, καθώς προσπαθεί να πείσει το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει το τείχος που θέλει να κτίσει.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει δυσκολευθεί να πείσει το Κογκρέσο και τους Ρεπουμπλικανούς που αποτελούν πλειοψηφία να εγκρίνουν χρηματοδότηση για ένα έργο το οποίο πολλοί θεωρούν περιττό, πρόκειται να επισκεφθεί συνοριακό φυλάκιο στην Γιούμα της Αριζόνα.

Η περιοχή της Γιούμα θεωρείται παράδειγμα επιτυχημένης πρακτικής για τη Συνοριακή Περίπολο των ΗΠΑ γιατί έχουν μειωθεί οι παράνομες είσοδοι μετά την εγκαθίδρυση του φυλακίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τραμπ θα ενημερωθεί σχετικά με το έργο της Συνοριακής Περιπόλου στην περιοχή και την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη χρηματοδότηση για τη μετανάστευση καθώς και τις προοπτικές για την εκπλήρωση της επιθυμίας του προέδρου να εισαχθούν μεγάλοι περιορισμοί στην παράνομη μετανάστευση, ανέφεραν στελέχη της κυβέρνησης.

Το προτεινόμενο τείχος που στοχεύει να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ ήταν μία από τις σημαντικότερες προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ το 2016. Ο όρκος του ότι το Μεξικό θα αναγκαστεί να πληρώσει για την κατασκευή του τείχους, το οποίο έχει βρει το Μεξικό αντίθετο, έχει δημιουργήσει ένταση στη σχέση των δύο γειτονικών χωρών.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει από τότε ότι θα βρει έναν τρόπο ώστε το Μεξικό να καταβάλλει στις ΗΠΑ το κόστος κατασκευής του τείχους αφού όμως πρώτα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του το Κογκρέσο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL