Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Πρόεδρος της Κίνας σε Τραμπ: Να επιλυθεί ειρηνικά το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος της Κίνας σε Τραμπ: Να επιλυθεί ειρηνικά το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα

Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες και κάλεσε την «αρμόδια πλευρά» να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Ο Σι είπε στον Τραμπ πως είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Κίνας όσο και των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και να προστατεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα εκεί, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Η αρμόδια πλευρά πρέπει αυτή τη στιγμή να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει λέξεις και πράξεις που παροξύνουν τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο», μετέδωσε η τηλεόραση παραφράζοντας τον Σι.

Η τελική επίλυση του πυρηνικού ζητήματος πρέπει να γίνει πολιτικά μέσω συνομιλιών και η Κίνα είναι πρόθυμη να διατηρήσει την επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού ώστε να ασκήσουν πίεση για να υπάρξει η κατάλληλη έκβαση, πρόσθεσε ο Σι.

Σύμφωνα πάντα με την κινεζική κρατική τηλεόραση, ο Τραμπ είπε στον Σι πως κατανοεί πλήρως τον ρόλο που διαδραματίζει η Κίνα στο βορειοκορεατικό πυρηνικό ζήτημα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους, επανέλαβαν την αμοιβαία δέσμευσή τους να αποπυρηνικοποιήσουν την κορεατική χερσόνησο.

Οι Τραμπ και Σι συμφώνησαν επίσης πως η πρόσφατη υιοθέτηση μιας απόφασης για τη Βόρεια Κορέα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας στη χερσόνησο, προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Σι συμφώνησαν πως η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει την προκλητική και κλιμακούμενη συμπεριφορά της», αναφέρει επίσης ο Λευκός Οίκος τονίζοντας επίσης πως «η σχέση ανάμεσα στους δύο προέδρους είναι εξαιρετικά στενή και ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσει σε μια ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος με τη Βόρεια Κορέα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL