Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αίγυπτος: Σύγκρουση τρένων με 36 νεκρούς

Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μία αμαξοστοιχία σταμάτησε στις ράγες, έχοντας υποστεί τεχνική βλάβη και άλλη αμαξοστοιχία στη συνέχεια έπεσε πάνω στην πρώτη, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης. Από το δυστύχημα τραυματίστηκαν 123 άνθρωποι

Τον θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 123 είχε σαν αποτέλεσμα η σύγκρουση αμαξοστοιχιών στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Χορσίντ στην ανατολική Αλεξάνδρεια.

Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μία αμαξοστοιχία σταμάτησε στις ράγες, έχοντας υποστεί τεχνική βλάβη και άλλη αμαξοστοιχία στη συνέχεια έπεσε πάνω στην πρώτη, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το ένα τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Κάιρο - Αλεξάνδρεια. Το δεύτερο τρένο κατευθυνόταν από το Πορτ Σαΐντ (ανατολικά) στην Αλεξάνδρεια.

Το υπουργείο Μεταφορών διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, υποσχόμενο ότι «θα ζητήσει να λογοδοτήσουν» οι υπεύθυνοι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το BBC μεταδίδει, επικαλούμενο αιγυπτιακά ΜΜΕ, ότι η μία αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από το Κάιρο και η άλλη από το Πορτ Σάιντ όταν συγκρούστηκαν μετωπικά.

Το 2002, πυρκαγιά που ξέσπασε σε τρένο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 370 ανθρώπων σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ νότια του Καϊρου. Ήταν η πλέον πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια