Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Απέσυρε όλα τα μέτρα ασφαλείας από την Πλατεία των Τζαμιών η ισραηλινή αστυνομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απέσυρε όλα τα μέτρα ασφαλείας από την Πλατεία των Τζαμιών η ισραηλινή αστυνομία

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέσυρε στη διάρκεια της νύκτας όλα τα μέτρα ασφαλείας που είχαν μείνει στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά την απομάκρυνση την Τρίτη των ανιχνευτών μετάλλου από τις εισόδου της.

«Η αστυνομία επανέφερε τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν πριν την τρομοκρατική επίθεση στην Πλατεία των Τζαμιών, στις 14 Ιουλίου», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι.

Ήδη από το πρωί οι Παλαιστίνιοι είχαν αρχίσει να πανηγυρίζουν για τις εξελίξεις, αν και η ένταση παραμένει ενόψει της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι πιστοί μουσουλμάνοι, που μέχρι χθες αρνούνταν να εισέλθουν στην πλατεία και προσεύχονταν στους γύρω δρόμους όπως έκαναν μετά την 14ης Ιουλίου, θα λάβουν άδεια να εισέλθουν στον ιερό τόπο.

Θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες των Παλαιστινίων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν αν τους ικανοποιεί η τελευταία κίνηση του Ισραήλ.

Η Waqf, η Αρχή που διαχειρίζεται τους μουσουλμανικούς τόπους στην Ιερουσαλήμ, είχε εκφράσει την έγκρισή της μετά την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων.

Σύμφωνα εμ την ίδια αρχή, οι Παλαιστίνιοι θα επιστρέψουν στο τζαμί αλ-Ακσα στην Πλατεία των Τζαμιών για την προσευχή.

«Οι μουσουλμανικές θρησκευτικές αρχές στην Ιερουσαλήμ καλούν τους Παλαιστίνιους να εισέλθουν στο Αλ-Ακσα για την απογευματινή προσευχή», δήλωσε εκπρόσωπος του Waqf της Ιερουσαλήμ κατά την διάρκεια συνέντευξης.

Υπενθυμίζεται ότι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας την τελευταία εβδομάδα, ενώ τρεις Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους σε εβραϊκό οικισμό κοντά την Ραμάλα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL