Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Αυστραλία: Διώξεις για «σεξουαλικά εγκλήματα» αντιμετωπίζει ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυστραλία: Διώξεις για «σεξουαλικά εγκλήματα» αντιμετωπίζει ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία εναντίον του Καρδινάλιου έξω από το δικαστήριο

Διώξεις για σεξουαλικά εγκλήματα αντιμετωπίζει ο επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού καρδινάλιος Τζορτζ Πελ στην Αυστραλία όπου ξεκίνησε την Τρίτη η δίκη, αποτελώντας το πιό υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που έχει αντιμετωπίσει τέτοιες κατηγορίες.

Ο 76χρονος ανώτατος σύμβουλος του Πάπα Φραγκίσκου, οδηγήθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων της Μελβούρνης από αστυνομικούς περνώντας από μπροστά από δημοσιογράφους, διαδηλωτές και υποστηρικτές του.

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία της Αυστραλίας απήγγειλε στον Πελ κατηγορίες για «ιστορικά σεξουαλικά παραπτώματα» από πολλαπλούς ενάγοντες.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο Τζ.Πελ είπε ότι προσβλέπει στην ημέρα που θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που υποστηρίζει ότι είναι ψευδείς.

Η εμφάνιση του Πελ ενώπιον των δικαστών αναμενόταν να είναι σύντομη, μόνο για να του απαγγελθούν επίσημα οι κατηγορίες. Το αυστραλιανό δικαστικό σύστημα δεν απαιτεί την προβολή ρητής ένστασης εκ μέρους του κατηγορούμενου.

Ο Πελ βρίσκεται σε υποχρεωτική άδεια ως οικονομικός υπουργός του Φραγκίσκου, θέση που κατέχει από το 2014.

Σε κατάθεσή του πέρυσι σε έρευνα που είχε υποστηρίξει η αυστραλιανή κυβέρνηση για κακοποίηση παιδιών, ο Πελ είχε πει ότι η εκκλησία πήρε "καταστροφικές" αποφάσεις να μην πιστέψει τα παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση, μεταθέτοντας ιερείς από ενορία σε ενορία, και βασιζόμενη υπερβολικά σε συμβουλές ιερέων για να λυθεί το πρόβλημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL